Mun top 2 "maailman ärsyttävimmät materiaalit" -lista sai eilen uuden artikkelin, nimittäin kontaktimuovin! Se pääsi heti suoraan kakkoseksi. Ei voi olla niin tolkuttoman hankalaa ainesta; se tarrautuu kaikkialle muualle paitsi koulukirjojen kansiin (joihin yritän sitä siis epätoivoisesti saada), ja sitten kun se suvaitsee takertua niihin kansiin, niin eikös se pentele jää jotenkin ryppyyn tai kuprulle. Ja tottakai se silloin tarttuu niin mahdottoman pitävästi, että koitapa irroittaa ja laittaa sitä paremmin, niin lähtee kannen väritkin siinä samalla. Ja siitä ei pieni koululainen, saati hänen opettajansa, saata olla kovin iloinen.

No, nyt on ympäristötiedon, matikan ja äidinkielen kirjat kuitenkin jotakuinkin inhimillisesti paketoitu. Siinä sivussa keittiön pöydän vahakangas on täynnänsä liimalaikkuja siitä p***n muovista, ja nyt niihin laikkuihin tarttuu leivänmurut ja kaikki muu tosi hauskasti kiinni. Mä niitä ole siitä pesemään ehtinyt. 

Vuoden päästä onkin sitten kahden koululaisen kirjat työn alla. Jip-pii.

Kun nyt kuitenkin uteloitsette siellä, niin voin paljastaa, että top 1- ärsyttävä materiaali on rastasverkko. Yrittäkääpä joskus poimia mansikoita rastasverkon alla niin, että se ei takerru joka paikkaan (varsinkin hiuksiin, korviin, vaatteisiin, jne). Ei kuulkaa tule mitään siitä.

Pikkuveli oli eilen ulkona sen über-kiusaajan kanssa; ja koska nyt ei ollut muita poikia saapuvilla, niin niillä sujui ihan hyvin. Joten taitaa koko homma olla tosiaan koulun alkuun liittyvää kerskailun tarvetta, joka varmaan menee ohi. Tosin ne kaksi olisivat eilen voineet käyttää aikansa jotenkin mielekkäämmin; herrat nimittäin heittelivät potkulautojaan jalkapallomaalien yli (tai yrittivät heittää niitten yli), kun menin välillä vilkaisemaan puistoon, mitä siellä tapahtuu. Todella loistava idea tuokin - ilmassa akselinsa ympäri kieppuva potkulauta on oikeasti vaarallinen, saati jos se kolahtaa maalin tolppaan ja sinkoutuu takaisin. Ei noilla nuorillamiehillä aina järki päässä liikaa pakota. Ja mistä ihmeestä ne ylipäänsä keksivät noita loistavia aktiviteetteja?

Pikkuveli on nyt tänä kesänä saanut mennä jo joksikin aikaa meidän oman (turvallisen, ei ollenkaan autoliikennettä) alueen leikkipuistoon ilman äitiä...  näköjään on kuitenkin viisautta käydä ainakin välillä vähän tsekkaamassa tilannetta.

Mun juoksuohjelmassa on tänään vuorossa lepopäivä. Ahh. Ei hullumpaa.