Ottaen huomioon, että olen ihan yksin tänään töissä, eikä minua vahdi kukaan (haa!), niin nostan itselleni suorastaan hattua, kuinka kiltti ja ahkera olen ollut. Olen tehnyt ihan oikeasti ihan oikeita töitä melkoisen kasan, vastaillut ihmisten hankaliin puheluihin, neuvonut, selvittänyt ja ohjannut toisiin tahoihin.

Nyt siis vedän loppupäivän (35 min) lonkkaa. Ja kastelen kukat!

Ulkona on aivan ihanan raikas syksyinen päivä (kävin ruokiksella postissa ja havaitsin ko. seikan). Eilenkin oli tosi kiva ilma, kun olimme Isosiskon kanssa illalla päiväkodin Metsäpolulla. Päiväkodin tädit (mikseiköhän muuten meidän päiväkodissa satu olemaan yhtään setää?) olivat loihtineet aivan upean tunnelmaan läheiselle metsäiselle mäelle, polun varsi oli koristettu tuikuin ja lyhdyin. Kyllä ne siellä osaa. Lisäksi olivat pukeutuneet oravaksi,  karhuksi, metsämörriksi, ketuksi...   ja näyttäytyivät polun varressa ohikulkijoille esittäen pieniä kysymystehtäviä. Ylpeä äiti sai huomata Isosiskon osaavan vastata kaikkiin, kuten mitä karhut tekevät näin syksyllä, kun niitä kovasti väsyttää?. 

Pikkuveli ja Mies jäivät kotiin sohvanpohjalle tuijottamaan lätkää. Siis onko mun kestettävä koko talven ajan kaikkina tiistai- ja torstai-iltoina sitä saakelin sm-liigaa? Argh! Kohta menen ja kiskon sen juuttaan lautasen pois sieltä seinästä. Eipähän näy. Tosin, sitten ei näy mikään muukaan...  senpä takia me se lautanen sinne on ruuvattu, kun taloyhtiön oma tv-kaapeli on ihan uskomattoman surkea! En edes muista, minkä firman tekele se on, mutta kanavia näkyy peräti näin laaja repertuaari: Ylen ykkönen ja kakkonen, mtv3, nelonen, eurosport (!), joku uutiskanava ja kaksi arabimaalaista musiikkiteeveetä. Hei, ketä kiinnostaa joku hiekkadyynimusa tai kamelihaaremin viimeisin top ten? Kaiken kukkuraksi olen antanut itseni luulla, että SubTv pitäisi näkyä kaapelilta kuin kaapelilta, vaan eipä näy. No, ollaan kyllä pärjätty ilmankin. Niin, eikä tuo kanavien vähyys se ratkaiseva tekijä ole, vaan se, että kaikki ohjelmat näkyvät sankan lumipyryn lävitse. Me ollaan esitetty taloyhtiön kokouksessa eriävä mielipiteemme, miksi maksaa moisesta luksuskaapelista, mutta ei ne vanhat papat oikein lämpene. Sen sijaan melkein jokaisessa töllissä tönöttää oma lautasantenni takaseinässä, fiksua.

Tiedättekö muuten, että oikeasti kun on työpaikalla ihan yksin, niin on jotenkin aavemainen olo. Ihan varmasti joku kolahti äsken tuolla käytävällä...