Luinpa tuossa noita joskus about  vuosi sitten kirjoittelemiani remonttisuunnitelmia ynnä muuta. Ajattelin nyt sen verran oikaista, että mitä todennäköisemmin taloa ei maalata tänä(kään) kesänä, koska a) ei ole aikaa ja b) se maksaa, ja on kaikenlaista muutakin akuuttia, mikä maksaa. Ja kaikki se maksaa joka tapauksessa liikaa. Sen sijaan talon katto pitäisi kyllä edelleen puhdistaa, vaan kun siinä on vieläkin  se sama ongelma, mikä oli jo viimeksi, että se katto on siellä katolla. Kuka hullu sinne nyt menisi henkensä kaupalla jonkun painepesurin kanssa heilumaan?

Tietäisikö joku, miten katon saisi pesun ajaksi alas katolta? Vinkkejä kiitollisena vastaan otamme.

Eteisen remontin aloittamisesta olen joskus syssyllä kirjuutellut. Ja juu, se tosiaan tuli tehtyäkin, ja on edelleen listoja vaille valmis. Eteisestä tuli muuten hiano! Naulakko on kätketty liukuovellisen peilikaapin sisään, sinne kaappin pykäsimme myös hyllykön, johon mahtuu kenkiä sun muuta sälää. Valaisimina on kattoon upotetut halogenit, niin ja niitä on vielä siinä liukuovellisen kaapin valolipassakin. Yksi komero siirrettiin toiselle seinälle toisen komeron jatkeeksi (niin tai siis laajensimme sitä toista komeroa ja ensimmäinen poistettiin kokonaan - tai miten sen nyt selittäisi), niin että nyt meillä on liukuovellinen, tilava siivous-/roinakomero, ja entisen komeron oven paikalle syntyneelle ehjälle seinälle mahtuu lipasto. Katto on "valkolakattua kuusipanelia" (kuulostaa pramealta, eikö) ja lattiaan tuli samaa kirsikkapuun sävyistä laminaattia mitä oli keittiössä jo ennestään (ja joskus seuraavan vuosituhannen sisällä sitä laitetaan olkkariinkin).

Tällä hetkellä kartalla olisi pihan laittoa. Syksyllä aloitettu terassinurkkauksen laatoitus on yhä vaiheessa, koska silloin loppuivat laatat kaupasta kesken. No, nyt niitä on pino pihan nurkassa odottelemassa. Lisäksi jonkun riuskan tyypin pitäisi ottaa lapionvarsi kouraan, ja kaivaa parit kukkapenkit.

Niin, että kyllä sitä tekemistä riittää. Ja ennenkuin talo on edes maksettu, luultavasti saamme aloittaa remonttikierroksen pisteestä nolla alkaen uudelleen...  *huoh*. Tosin, ennenkuin tuo torppa on maksettu, ovat lapsetkin jo varmaan - tai syytä ainakin olisi olla, minä mitään peräkammarinpoikia. Enkä tyttöjä. - lentäneet pesästä, niin mitäpä muuta tekemistä meillä kahdella wanhuksella sitten olisikaan kuin vääntää remppaa.

****

Pikkuveli riemastutti äitiä tässä päivänä eräänä kertomalla, että he olivat leikkineet päiväkodissa parhaan kaverinsa kanssa Pieru-Petteriä. Juu-u. Tuon minäkin olin aina tahtonut kuulla.

Sitä kuulemma leikitään niin, että se voittaa, joka piereskelee enemmän. Ja kaveri se otti ja voitti. Niin, ja kainalopieruja ei lasketa! Muuten olis korkein palkintojakkara kuulunut Pikkuveljelle ilman muuta.

Hitsi, mahtaa niillä tarhan tädeillä olla joskus naurussa pitelemistä.