Ihanaa, perjantai-ilta! Paras hetki viikossa, siis sen hetken jälkeen kun perjantai-iltapäivänä sulkee sorvaamon oven takanaan. (Ai minäkö työtävieroksuva?) Kaksi kokonaista päivää, ettei tartte aamulla hyöriä ja pyöriä ympyrää, yrittää muistaa kaikkea ja hoputtaa siinä sivussa kiukkusia vekaroita - sekä vielä ehtiä ajoissa jonnekin.

Viikonlopun ohjelma on tosin varsin selvillä jo nyt. Tiedossa on huonekalujen kasaamista, joka on aina yhtä leppoisaa ja rentouttavaa hommaa, kuten varmasti kaikki te, jotka olette siihen joskus erehtyneet ryhtymään, tiedättekin. Ja tämä on vasta alkua. Meidän on pakko, aivan pakko, lähitulevaisuudessa hankkia olohuoneeseen jonkun sortin vitriinikaappi...  ja lisäksi Isosisko tarvitsisi kirjoituspöydän.

Lisäksi tiedossa on lasten sadevaatteiden hankintaa.  Onneksi tänään satoi iltapäivällä, koska muuten en olisi huomannut päiväkodin pihalla, että neKIN ovat jääneet kesän aikana pieneksi. Huoh.
Sitten se meidän keittiöön tilattu avohyllykkö on vihdoinkin saapunut keittiöliikkeeseen, se pitää noutaa ja ruuvata seinään kiinni. Sen jälkeen pääseekin väsäämään halogenilippaa ja asentamaan niitä halogenivaloja. Ja kai nuo keittiön puuttuvat listatkin pitäisi joskus paikoilleen laittaa (tosin luulen, että se saa vielä odottaa aikaa parempaa.) Niin ja työtason ja seinän välinen silikonisauma puuttuu sekin yhäti vielä, silikonipruutta kyllä on kököttänyt työtasolla jo parisen viikkoa odottamassa.
Ai niin, vessojen lämpöpatterit pitäisi vielä vaihtaa uusiin, kaikki muut onkin jo vaihdettu koko talossa.

Lisäksi mummo odottaa meitä mummolaan sunnuntaikylään, se vääntää siellä taas mummolan tavallista eli perunamuussia ja lihapullia vähintään keskikokoisen varuskunnan tarpeiksi, joten kaippa sitä sinnekin olisi revettävä. Kukas ne kaikki muuten syö.

Eiköhän tuossa yksi viikonvaihde vallan vierähdä, luulisin.

Nyt aion oikaista sohvalle ja yrittää välttää Subtv:tä parhaani mukaan.... minähän EN ole koukussa, en, en. Paitsi että kuivausrumpu täytyy tyhjentää ensin. Ja viedä roskis. Ai juu, lasten iltapala-astiat ovat vielä siivoamatta. Ja...  hei, mikäs työleiri tämä on olevinaan?