Lastenohjelmat tulee ja mulla on hetki aikaa istua tietokoneen ääressä. Meidän töissä kun ei oikein tätä nykyä kerkeä edes blogiaan päivittämään, voitteko kuvitella!? Törkeää! Huomennakin menee koko aamupäivä palaverissa, ja sitten iltapäivällä kai pitää tehdä niitä töitä, joita ei ehdi aamupäivällä tekemään.

Viikonloppu se suhahti ohi, enemmän ja vähemmän rattoisasti. Saatiin aikaankin vaikka mitä, kuten vaihdettua näytönohjain tietokoneeseen (Ihan itse! Me!) ja tuhlattua isosti rahaa, kun Mies osti uuden talvitakin + sen näytönohjaimen + dvd-aseman. Katsokaas, kun se sai joltakulta työkaveriltaan ilmaisen kopion jostakin tietokonepelistä (Aarghhh! Schaisse! Hans! Fritz! = nitistetään natseja ja hiippaillaan pitkin mantuja pyssy kourassa), mutta sepä tulikin dvd:nä - ei ollut meillä moista asemaa, ei - eikä meidän muinainen näytönohjain tukenut sitä peliä. Niinpä sitten, jotta tämä ilmainen peli pelitti, piti hankkia 130 eurolla tietokonekrääsää.  

Ja onhan se niinkin, mitä siihen takkiin tulee, että köyhän ei kannata ostaa halpaa.  Miekin tarvisin oikeastaan uudet talvisaapikkaat, mutta jospa sitten alennusmyynnistä... tai ehkä nuo nyt kuitenkin menisi vielä tämän talven.

Lauantaina ulkona Isosisko piirteli huurtuneeseen asfalttiin kengänkärjellä kuvia; siihen syntyi lumikukkaa, lumikissaa ja lumiukkoa... Pikkuveli katseli touhua hivenen kateellisena, kunnes keksi! Se alkoi suhnata Kuoman syrjällä viiruja huurteeseen, ja ilmoitti tomerana: "Minä tee jumimatoja!" Oikein! Ei meidän poika ihan vähästä lannistu.

Vielä kun siltä onnistuisi kitkemään sen potkimisen, raapimisen ja tavaroitten paiskomisen pois, niin hyvä tulisi.

Voi kun sataisi lunta! Ulkona on niin kovin pimeää ja mustaa, lumi toisi valoa ja piristäisi mieltä. Sitäpaitsi lapset saisivat uutta tekemistä, alkaa iänikuinen leikkikentän liukumäki ja kiipeilyteline vähitellen menettää hohtoaan.

Kohta täytyy suunnata lähipuotiin hakemaan linnunruokaa. Meillä on nyt ihan uusi hieno lintulauta etupihalla. Naapurin tätin riemuksi, se supersiisteilijä kun ei voi sietää minkaanlaista epäharmoniaa, saati jos oikein roskaa tulee. Ja sitähän lintulaudasta nimenomaan tulee. Hih. Siitäs saa vinkuvan takaovensa kanssa! Sitäpaitsi minusta on talvella tosi kivaa katsella lintujen ruokailutouhuja.