Eihän kai kukaan tee enää tähän aikaan perjantai-iltapäivänä töitä? Eihän? Ei täällä ainakaan. Asiakas toisensa jälkeen on perunut tulemisensa, kuka mistäkin syystä, mie kyllä veikkaan että taitaa tuo kunnon kesäsää ekan kerran sitten aikoihin olla se oikea syy. Vähät siitä. Päästäänpähän helpommalla.

***

Eilen hämmästelin kävelylenkillä, miten Pikkuveljen sanavarasto ja puhetaito ovatkaan kehittyneet! Se kommentoi kaikenlaista matkan varrella nähtyä, kuten:

"Iso ekka ajaa. Iso ekka puuta vie.", "Ennää attoo iimapajjoo! Ei otii ennä!" (taivaalla leijaili kuumailmapallo, joka olisi ollut paljon hauskempi nähtävyys kuin oma koti), "Una enee. Iso una!" (siis juna), "Usta hauva! Iso hauva ujee! Hauva haukkuu!" (se tuntee siis ainakin värin musta, hienoa).

Muutenkin Pikkuveljestä on kehkeytymässä varsinainen velmu. Se osaa jo kiusoitella ja narrata. Toisaalta omaa mitä sähäkimmän temperamentin, omaa tahtoa kyllä löytyy vaikka pienelle kylälle. Ja heti ollaan nyrkit ojossa tai sitten paiskotaan tavaroita pitkin seiniä, jos ei joku asia suju mielen mukaan.

Pottatouhujen opettelu ei ole edennyt lainkaan, sen ekan pönttöpissin jälkeen. Tai onpas. Nykyään herra sentään suostuu istumaan pöntöllä, eikä raavi, potki, pure ja rääy. Pikkuhiljaa.

Seuraavaksi meillä olis edessä tutista eroon hankkiutuminen. Ei sitä kapistusta enää tarvitakaan kuin nukahtamisen apuna. Koskahan sitä jaksaisi niin paljon, että ottaisi pari nukuttamismatsia ilman tuttia.

***

Kerpele, mie haluan jo kotiin, täällä on kuin kököttäisi huopatossutehtaalla korvatulpat päässä. *haukotus*