Pikkuveli heräsi tänään ennen aamukuutta. Havahduin pienten jalkojen läpsytykseen ja peittoani nykivään pikku käteen, sekä vienoon ääneen "Minä mene jeikkimää minu piipaa-aatojja. Mennää yjäkeetaan." Poika saa kiittää luojaansa, että sattui olemaan työaamu, auta armias jos se aikoo viikonloppunakin herätä tuohon aikaan jeikkimään piipaa-aatojja. Grrr! Ei kunnian kukko laula. (Tai ainakin äitylin silmäpussit ylettyy kohta lattiaan saakka...)

Tänään olisin sitäpaitsi muutoin luultavasti nukkua posottanut ihan täysillä maagisen 5.55 kellonlyömän ohitse, niin autuaasta sikiunesta poika minut kiskoi. No, aina ei voi voittaa.

Ulkoiltiin eilen illalla muksujen kanssa pimeällä leikkikentällä. Oikeasti pimeällä, kaupunki ei ole saanut vieläkään vaihdettua niitä jo vuosi sitten pimeänä olleita valaisimia (är). Isosisko ei ottanut kuuleviin korviinsakaan kehotuksia pysyä äiteen lähellä, eikä lähteä viipottamaan ties mihinkä pusikoihin, mistä en sitä nähnyt. Lopulta sanoin tytölle, että tuolla puitten takana varjossa voi olla vaikka paha setä piilossa, ei saa lähteä yksin seikkailemaan. Ja siitähän se soppa syntyi! Kaikkea minäkin suustani päästän... Lopun iltaa meillä ei muusta puhuttukaan kuin "pahasta sedästä"... ja kun yritin saada tytön ajatuksia muualle, se tokaisi vain "No hyvä on. Mie en puhu siitä ääneen. Mut kyllä mie mielessäni puhun. Tiedätkö mitä se tarkoittaa? Sitä et puhuu silleen, ettei se kuulu." 

Tottahan se sinänsä on, sellainen paha setä voi hyvinkin vaania jossain. Tai vaikka paha täti. Maailma on vaaroja pullollaan.

Ette muuten ikinä arvaa, mitä löysin aamulla ihan ikiomaa vaatekaappia penkoessani. Jeps. Harmaat farkut! Miten mä olinkin unohtanut, että mulla on sellaiset, ollut jo kauan aikaa, ne oli vaan tyynesti hautautuneet sinne komeron syövereihin, ettei lahkeensuutakaan vilahtanut. Tai jospa mulla on toivomuksia toteuttava vaatekaappi!

Pääasia on kuitenkin se, että on perjantai, ja kohta saan kokea sen helpotuksen huokauksen ihanuuden, kun täräytän ostoskassit ja lasten tarhareput eteisen lattiaan. Jee!