Elokuu vetelee viimeisiään, ja niin luojan kiitos alkaa tehdä meidän keittiöremonttikin.

Toissapäivänä oli jo epätoivo vallata alaa ja alkoi tuntua, ettei remontti lopu koskaan. Jääkaappi ja pakastin piti taas roudata olohuoneeseen, ja tyhjentää koko keittiö muutenkin, koska vuorossa oli lattian uusiminen. Kuistilla sahattiin laminaattia, josta tuli hiukan purua ja pölyä - eikä Mies tietenkään älynnyt tahi vaivautunut tyhjentämään kuistilta muita tavaroita ensin pois. Grrr. Kiva oli niitä sitten putsata jälkeenpäin... Lisäksi sitä laminaattipölyä kulkeutui jaloissa tietenkin joka juuttaan kolkkaan.

Vaan nyt, muutamien takaiskujen jälkeen, on keittiössä uusi, kaunis laminaattilattia! Tänään on luvassa puolipaneleitten naulaamista seinään, ja huomenna ne sitten maalataan. Sitten vielä listat paikoilleen...  ja vihdoinkin homma alkaa olla voiton puolella! JIHUU!

Täysin valmiiksi kyökkiä ei vielä tässä hötäkässä saada - tilattiin yksi avohyllykkö lisää yläkaapiston jatkeeksi, ja sitä joutuu nyt odottelemaan jonkun aikaa. Mutta viis yhdestä hyllystä, pääasia on, että kohta pahin remonttirupeama on tältä erää ohi! Siis pahin, koska onhan meillä tuolla vielä jos vaikka mitä laitettavaa nyt ennen talven tuloa.

Viikonloppuna on tarkoitus suunnata huonekaluliikkeeseen hankkimaan uutta ruokailuryhmää. Meidän vanha keittiö kun oli niin ahdas, että sinne ei mahtunut kuin neljän hengen suht pikkuinen pöytä, ja sekin huonosti. Nyt meillä on ihan oikea ruokailutila, johon ihastuinkin ensi näkemältä aikoinaan.

Eilen ehdin jopa käymään pienellä iltakävelyllä, ja huomasin, että syksy on tosiaan tulossa. Ilma oli niin kuulasta ja raikasta, ihanaa. Mä itse asiassa tunnen olevani syksyihminen - nautin todella paljon hämärtyvistä illoista, ilman raikkaudesta ja kirkkaudesta, sateen kohinasta, myrskytuulen ryskinästä (oi, nythän meillä on takkakin...) sekä syksyn tuoksusta, siitä, joka sisältää mullan, omenoiden, sienien, viljapellon ja aamusumun sekoituksen.

Uimaan pitäisi kyllä vielä ehtiä tänä kesänä, saas nähdä kuinka käy. Ikinä en ole uinut kesän aikana näin vähän kuin tänä vuonna, mikä johtuu puolestaan olosuhteiden pakosta. No, jos sitä viikonloppuna vielä uskaltautuisi...  siis ei mitään saunanlämmityksiä kuvioon, vaan ihan vaan uimaan. Avantouinti saunasta käsin on sitten vallan eri juttu.