Kyllä pitelee lämmintä, en muuta sano. Tämä mun konttorini on kuin huonosti lämmitetty sauna, paitsi että saunassakin on yleensä jonkunlainen ilmanvaihto. No, kesä on vain kerran vuodessa... ja talvi tulee joka vuosi.

Sitä ollaan kuulkaa nyt niin talollisia, että! (Tai oikeastaan pankkihan sen omistaa, mutta unohdetaan mokoma sivuseikka.) Eilen saimme avaimet, ja uteliaisuudesta piti tietysti hetipaikalla singota tutkimaan nyt tyhjillään olevaa torppaamme. Pientä laittelua ja rempan tynkäähän siellä on, mutta ajan mittaan siitä tulee varmasti todella kiva ja meidän näköisemme koti. Kivahan se on toki jo nyt, mutta kodin täytyy olla sillälailla omanäköinen, tiedättehän.

Akuutein remonttitarve liittyy ulkoportaisiin, ulko-oveen ja keittiöön. Tänään olisi tarkoitus käydä ostamassa tiskikone ja pari kappaletta kylmäkaappeja - ensin mainitun myyjät veivät mukanaan (kysyivät toki, sopiiko meille - tuumin, että viekää vaan, niin saan ainakin varmasti uuden!) ja jälkimmäiset ovat saavuttaneet kunniakkaan 23 vuoden iän, jonka kyllä myös huomaa, joten niihin emme taida enää virtaa päälle kytkeä. Ulko-ovia pitää hankkia kaksi kappaletta - sisäänkäynti tapahtuu kylmän verannan läpi, ja molemmat ovet ovat hiukan elämää nähneen oloisia. Portaiden alta puuttuu routasuoja, ja koska portaat ovat samaa valua kuistin kanssa, on kynnykseen tullut ikävä halkeama vuosien myötä. Sitten vielä pitää maalata kaikki ikkunanpielet ja -pellitykset, korjata sisäportaiden kaide, paikata takan sisältä halkeilleet laastit, ratkaista kuinka kummassa saamme kuivausrummun mahdutettua johonkin järkevään paikkaan, ynnä muuta pientä mukavaa puuhaa. 

Niin ja, kutsua keittiömies katsomaan keittiötä! Se on tärkein! Mä haluan uuden, kirsikkapuun värisen keittiön! Erillisen keraamisen liesitason ja uunin! Pakko!

Olen jo lähestynyt muuttoa ihan konkreettisestikin, meidän olkkarin nurkassa pönöttää rivi jätesäkkejä, joihin on pakattu talvivaatteita ja -kenkiä sun muuta,  mitä nyt ei varmasti tarvita, joten ne senkun kiikuttaa uuteen kotiin. Lisäksi pitää tänään soittaa sähköntoimittajalle, vesilaitokselle, jätehuoltofirmaan...  Tuo omakotitalon ylläpito vaikuttaa olevan kieltämättä aikamoinen tieteenhaara :). No, kaikkeen tottuu. Mikäs siinä as.oy:ssa on ollut asuessa, joku kun mättää, niin pirautus isännöitsijälle ja homma hoituu (tai sitten ei).  Toisaalta, as.oy:ssa ei paljon ole päätösvaltaa itsellä, mitä tulee yleisluontoisiin remppoihin ynnä muihin.

Nyt lopetan talolöpinäni, ja käynnistän sorvin. Ehkä mä vielä joskus osaan ajatella jotain muutakin kuin taloasioita. Ehkä.