Meillä oli aamulla ihka oikea sellainen. Talon taakse on kaivettu valmiiksi montut tulevan aidan tolppia varten, koska alunperin niihin piti valaa betonia tässä kuistirytäkän ohessa. No, sittemmin viisaita päitään (jokainen voi itse valita, oliko kyseessä ylä- vai alapäät) yhteen lyöneet remonttireiskat tulivat kuitenkin siihen tulokseen, ettei kuoppiin valetakaan betonia, koska sitten aita voi routia (tai jotain, siis käyttäytyä asiaankuulumattomalla tavalla tulevina vuosina joka tapauksessa), vaan parasta iskeä tolpat suoraan sinne monttuihin jotenkin. Minä tuosta mitään ymmärrä.

Oli miten oli, siellä talon takana on nyt siis kaivettuna 6 kpl n. 50 cm syvää ja halkaisijaltaan n. 40 cm kokoista kuoppaa rivissä.

Ja eikös yhteen niistä ollut viime yönä pudota pätkähtänyt siili. Lapset, jotka ehtivät aamulla olla kiitävän hetken pihalla ennen päiväkotiin lähtöä, sen huomasivat - onneksi, ettei siilipolo joutunut kauemmin kuopassa möllöttämään -  ja olivat silmät pyöreinä "Äitiii! Iskää! MIKÄ tuolla kuopassa on?!" Meillä kun ei ennen ole siilejä näkynyt, niin eihän ne tienneet mikä ihmeellinen piikkipallero se voi olla.

Siellä se siiliparka sihisi ja pihisi piikit pörhöttäen, eikä päässyt rassu omin neuvoin kuopasta pois. Tarjosimme sille apuvälineeksi laudankappaletta - ei onnistunut. Yhden kerran se kapusi laudan puoliväliin ainoastaan kääntyäkseen takaisin monttuun äkäisesti sihisten. (Tässä vaiheessa tuli mieleen vääjäämättä Kiroileva Siili: "V***u pitäkää lautanne!!! V***u ollaan sitten montussa kun kerta tälläisiä on tänne kaivettu!!!")

No, mies heitti sitten minut ja lapset töihin ja päiväkotiin autolla, koska oli jo pakko lähteä tai muuten oltaisi myöhästytty ihan liikaa, ja palasi kotiin siiliongelman pariin. Puolen tunnin kuluttua tulikin puhelu, että oli saanut siilin pelastettua varovaisesti lapion avulla. Onneksi eläin ei ollut vaikuttanut vahingoittuneelta - äkäisen pihinän säestyksellä oli lähtenyt viipottamaan pitkin ruohikkoa.

Ensi yöksi täytyy ne montut kyllä peittää. Oltaisi varmasti ne peitetty nytkin, jos olisi ollut tiedossa että tuollapäin siilejä liikkuu.

Sitä vaan mietin, että mikähän eläin meillä huomenna aamulla on? Eilen hiiri, tänään siili.... ne siis kasvaa. Iiiih.

Tänään saatetaan saada kuistiin seinät takaisin, ainakin osittain. Ja jos oikein hyvin menee, niin ehkä meillä on illalla jo ulko-ovikin. Pitäkää peukkuja!