Huomatkaa, vasta eilen päivitin ja nyt olen täällä taas! Vau.

Eilen satoikin lunta ihan mukavasti - oikeastaan nyt sitä on jo ihan riittämiin vaikka koko talveksi. Tosin veikkaan, että nyt kun lunta vihdoin ja viimein alkoi tulla, niin sitä mättääkin varmasti taivaalta alas viikkotolkulla.

Pikkuveli 3 v7kk ilmoitti riemuissaan eilen päiväkodista haettaessa, että "Nyt kun tuji junta, niin tujee uusi joujupukki!". Ei kai nyt sentään...  poika tosin ei ottanut vastaväitteitä kuuleviin korviinsa, vaan puhui joulupukin tulosta koko illan.

Esikoinen 5v10kk elää jonkunlaista uhmakautta, tai pikku murrosikää. Itse asiassa kävinkin MLL:n sivuilta lukemassa, että moinen on ihan normaalia tässä 6 ikävuoden tietämillä. Äiti on nykyään "tyhmä" ja vaikka mitä, ja mikään ei kelpaa ja kaikessa pitää vängätä vastaan. Sitten kuitenkin toisaalta tyttö on vielä niin pieni, tarvitsee syliä, silitystä ja lohtua. Kai sitä vaan pitää omaa paikkaansa hakea jollakin konstilla. Kauhunsekaisin tuntein odotan aikaa tästä 6-7 vuotta eteenpäin, kun se oikea murrosikä rantautuu meille. Itse olin murkkuna ihan kamala ja kauhea - ties mihin olisin ajautunut, jos en olisi asunut kaukana kaikesta enkä siis oikein päässyt mihinkään. Sitä vaan ihmettelen vieläkin, miten sain peruskoulusta mahdottoman hyvän todistuksen, vaikka yläasteaika kului lähinnä kapinoimalla kaikkea vastaan.

No, ehkä lapset eivät tässä kohdin tule äitiinsä. Toivoa sopii.

Huomattiin tuossa yhtenä iltana, että päästään taas tekemään remonttia. Tai siis, onhan meillä ollutkin tässä remonttilistaa koko ajan; alakerran vessa pitää rempata, makuuhuoneen pintaremontti, ensi kesänä pihalle täytyy tehdä jotakin (laatoitettu patio tms), rakentaa aita talon taakse tien ja talon väliin, pestä tiilikatto (kasvaa jo hiukan sammalta, ei hyvä). Sun muuta pientä. Mutta siis nyt saatiin vielä bonusremontti! Jihuu! Huomattiin ihan ykskaks, että eteisen katossa, yläkerran vessan alapuolella, on kuivunut kosteusjälki, joka on yritetty tökerösti peittää valkoisella maalilla... Huoh. Tästä ei myyjät puhuneet meille yhtikäs mitään, eikä sitä huomattu kuntotarkastuksessakaan, ei sen puoleen.  Jälki ei ole iso (n. 3 cm x 30 cm lastulevyn reunassa), mutta katto on mielenrauhan takia pakko ottaa auki, jotta näkee mitä se on syönyt. Kuivahan se nyt on, mutta kuitenkin. Se olisi jotenkin niiiiin tyypillistä niille meidän edeltäjille, että ovat viis veisanneet sen tarkemmin tutkia ja vain sipaisseet maalia pintaan.

Samalla sitten uusitaan eteisen lastulevykaton tilalle panelikatto, ja mies aikoo upottaa siihen jonkunlaisen halogenivalaistuksen...  siitä voi tulla aika hieno. Itse asiassa siitä tulee hieno. Vaikka oma hommansahan tuossa taas on. Alkaa kyllä pikkuhiljaa ottaa pattiin, ne myyjät kun ovat unohtaneet kertoa vähän yhtä jos toista, ei mitään suurta, mutta kuitenkin. Eli eivät ihan rehellisiäkään ole olleet. Mur.

Sinänsä ollaan viihdytty talossamme oikein loistavasti - nyt ollaan siellä asuttu 7 kk. Lapsilla on ihan mahtavat, vinokattoiset, tilavat huoneet, joista tykkäävät valtavasti ja joihin mahtuu sitä roinaa ihan kiitettävästi...  entisessä rivarikolmiossa kun kaikki kasaantui olohuoneeseen. Talo on osoittautunut näin pakkasillakin oikein hyväksi - takan kun lämmittää, niin ei vilu ole ollut. Meillähän on siis suora sähkölämmitys plus mahtava, iso, varaava takka. Suoraan sanoen en ymmärrä, miten sitä on tullut toimeen ilman takkaa, niin ihanan pehmoista ja kotoista lämpöä se antaa. Lattiakin on ollut yllättävän lämmin jalalle, ainoastaan keittiön laminaattilattia tuntuu viileähköltä, sekä alakerran vessan laattalattia (jossa ei ole lattialämmitystä), mutta tuo nyt ei maata kaada. Lisäksi meillä on ihmeen raikas sisäilma, jota moni on kummastellut, talossa kun on ihan vain vanhanaikainen, painovoimainen ilmanvaihto.

Tänään tuleekin illalla Idols, eli lapsia ei saa kirveelläkään petiin ennen klo 21. Pikkuvelikin odottaa "Aiboolssia" ihan hurjasti, ja Isosisko on siitä ihan innoissaan. Tyttö eilen nukkumaan mennessäkin pohti: "Äiti, mie tykkään Idolssissa siitä Jonesta. Kun ne muut tuomarit on niin... helliä. Ja kyllä tuomarin pitää olla semmonen kova. Niinkuin se Jone."