Onpas täällä työmaalla nyt leppoisaa. Puhelinkaan ei ole soinut. Taitaa olla rikki.

Aamulla oli vallan lystiä, kun Mies posottaa porhalsi autolla muina miehinä suoraan siinä kohdin, kun olisi pitänyt kääntyä päiväkodille. Ainakin tenavia nauratti kovasti! Pikkuvelikin toisteli toistamasta päästyään :"Ikkä unotti! Ikkä unotti äiväkotii! Ikkä UNOTTI!", ja Isosisko ehdotti että tehtäisi samanmoinen kunniakierros tästä lähtien joka aamu. Jeps, hullulla on halvat huvit ja idiootilla ilmaiset, vai mitenkäs sitä sanotaan.

Muutoin tänään aamulla ei ollut niin kovin lystiä. Pikkuveli keksi herätä jo kuudelta, paineli ensi töikseen herättämään siskonsa, ja mekkala oli sitten sen mukainen. Olohuoneeseen oli varttia yli perustettu kokonainen kilparata autoille (sohvan käsinojalta selkänojalle "iiiiiso mäki" ja taas alas "iiiiiso mäki") ja muksut tappelivat keskenään joka asiasta. Huoks. Sen taidon ne kyllä osaa. Sunnuntaina kun laitettiin pihaa talvikuntoon, ei meillä ollut kuin yksi, sininen lasten harava, ja kumpikin olisi tietysti halunnut sen. Valtava huuto ja tappelu. Käytiin sitten maanantai-iltana hakemassa Mummolasta nro 1 toinen lasten harava päiväkodin pihatalkoita varten (käyttävät siellä lapsityövoimaa näemmä), ettei tarvitse tapella siitä ainoasta. Eipä juu, nyt molemmat olisivat yllättäen halunneet sen PUNAISEN. Ja kun punaiseen sitten kirjoitettiin lopulta Isosiskon nimi, se päättikin että kyllä SININEN on kuitenkin parempi, ja huusi kuin hinaaja. Voi hyvää päivää vaan.

Pikkuveljellä on nyt joku ihmeellinen hinku päästä Mummolaan nro 2 kyläilemään. Eilen poika istua tunasi tuulikaapissa, ja kun menin katsomaan mitä se siellä oikein hommailee, oli toinen vetänyt kengät jalkaan ja sanoi: "Minä menen mummojje ja papajje. Minä YKKIN menen." Voi pientä...  pitäisikö se  viedä sinne sitten kylään joku ilta. Tosin tässä lienee osasyynä anoppilan herkut; viimeksi kun poikettiin 2 min. ajan niiden pihassa, Mies kävi hakemassa sisältä jotakin, niin johan Isosisko kysyi: "Saakohan se nyt syödä siellä herkkuja?" Ei sen puoleen, tokihan mummi saa lapsenlapsiaan lelliä, enhän minäkään muista äidinäidistäni juuri muuta kuin Domino-keksit ja mansikkavohvelit.

Päiväkodissa on tänään lapsille teatteriesitys "Mimmi-lehmä ja Varis". Kuulostaa hauskalta. Ainakin ne kirjat ovat ihan ylivetoja.

Oikeesti, mikä hiljainen päivä tämä nyt on. Yleensä tuo luuri tuossa pöydällä pirisee punaisena. Höh. Huhuu?

PS. kävin pitkästä aikaa kurkistamassa, millä hakulauseilla tänne on tultu. Ja voin kertoa, että lasten alastonkuvia täällä ei ole, eikä tule koskaan olemaankaan. Hyi. Tai mistä minä tiedän, vaikka moisia olisi etsitty ihan kunniallisella mielellä...  jotenkin vaan ensimmäinen ajatus tänä kieroutuneena nykyaikana on vallan muuta.

Niin, eikä täältä löydy "isoja mustia tissejäkään". Ettäs tiedätte.