Olen päätellyt että mielialani, ja luultavasti yleisenkin vallitsevan mielialan, kohottamiseksi täytyy kai ruveta jouluvalmisteluihin.

Ulkona nimittäin tulla tupruttaa edelleen sitä talveen assosioitavaa valkoista ainetta ilma sakeana. Ja tottakai se ottaa päähän, kun kerta pitäisi olla kevät, mutta ei vaan ole. Masentaa ja ärsyttää ja potuttaa. Sen sijaan joulun alla tuollainen maisema on suorastaan ihana ja herättää onnellisia huokauksia! Jotta ei muuta kuin kinkunpaistoon vaan. Eikä l***ntulo haittaa enää pätkääkään! Ja lapsetkin ovat taatusti iloisia ylimääräisestä joulusta, sekä aikuiset ylimääräisistä joulunpyhävapaista. Ajatelkaahan sitä!

Varvas on tänään yllättävän vähän kipeä. Siihen pystyy melkein jopa koskettamaan. Pahinta on se, kun tunkee jalkaansa kengän sisään, se on varsin kivuliasta touhua. Auts. No, kyllä se tästä. Olen luottavainen. Olen kuullut ihmisiltä irronneen jopa kokonaisia jalkoja, joten kai nyt yhden kynnen irti rapsahtamisesta selviytyy.

Oikeasti, tuolla on kohta satanut kahtena päivänä yhteensä metrin. Tuleekohan tänä vuonna ensimmäinen vappu kautta aikain, etteivät l**et (minähän en sitä sanaa edes kirjoita) ole sulaneet vielä pois. Koita nyt siinä sitten heilutella vappuviuhkaa ja trööttäillä pilliin serpentiinit kaulassa keskellä talvimaisemaa, ei käy laatuun.  

Nyt päätän sääaiheisen pohdintani ja alan pohtia sitä joulun järjestämistä.