Äh. Jotenkin mun kaikkinainen kirjoitusvireeni on ottanut ja kadonnut. Tai sitten se johtuu siitä, että kaikki mitä päässäni pyörii, on jo muutamaan kertaan valivalitettu, kuten nyt sekin, ettei ole rahaa (hei, maksoin tänään laskuja yli 1400 eurolla! Ja toinen huutomerkki vielä!) ja että väsyttää ja tympii ja tökkii ja urp urp urp.

Voisinhan tietysti kertoilla vaikka eilisestä Isosiskon ryhmän vanhempainillasta. Oli oikein kiva tilaisuus. Mieskin jopa sai ahterinsa hinattua mukaan! Oooo! Saa tehdä aaltoliikkeitä ~~~~! Se kyllä yritti vielä viime tingassa luistaa aiheuttamalla ihan pösilön riidan, me nimittäin oltiin sovittu että herra kiitää radiant ebonyn (mie en oikeasti tiedä, millä värillä meidän autoa voisi kuvata suomeksi! On niinkuin punertavan-violetin-musta.) värisellä ratsullaan viimeistään klo 16 mun työpaikan pihaan, koska mulla oli kotona miljoona hommaa tehtävänä ennen klo 18 alkavaa vanhempainiltaa.

Seisoin pihassa vielä klo 16.15 eikä radiant ebonyn häivähdystäkään. Hrmph. Kännykkä kassista ja äreän sävyinen puhelu: "Jooooo sori, tää vähän kestää, oon just tulossa!"  Lopulta armas ritarini peltiratsullaan saapui 16.25 oltuaan kahvilla jonkun kaverinsa kanssa! Siis kahvilla jonkun kaverinsa kanssa vaikka saakutin hyvin tiesi että mulla on KIIRE. Är. Mur. Vaan kun eihän nyt Hänessä mitään vikaa ole, niin jotenkin ihmeellisesti se sai tuonkin kiepautettua päinvastoin ja ilmoitti että minä "valitan joka asiasta ja mikään ei koskaan kelpaa ja saan mennä ihan keskenäni sinne vanhempainiltaan!". On aikoihin eletty!

Loppujen lopuksi siis sitten onnellisesti sinne päädyttiin kumpikin, ja ihan ajoissa. Mummo ja ukki tulivat meille katsomaan lasten perään siksi aikaa.

Vanhempainillassa saimme kuulla, että kaupunkimme umpiluupäinen ylin viskaalisto on saanut TAAS kertaalleen vetkutettua ja siirrettyä päiväkodin remonttia vekslaamalla ja hidastamalla asioita. Voi luoja. Oikeasti. Ei niinku hirveen kiva juttu, että meidän lapset (ja 50 muunkin perheen lapset) ovat hoidossa jossain talossa, jossa sisäilma on siinä jamassa että ihmiset saa oireita ja nurkat haisee tunkkaiselta. Joillakin lapsilla on ollut silmä-, iho- ja kurkkuoireita, henkilökunta sairastaa jatkuvasti poskionteloitaan tai keuhkoputkiaan. Kivakiva.

Remppa on pitänyt tehdä jo vuonna 1999 - joten vallan tehokkaasti sitä on onnistuttu lykkäämään. Nyt sen piti olla vuonna 2006 - vaan tällä viimeisimmällä vetkuttamisella se onnistuttiin myöhästyttämään ensi vuoden talousarviosta, eikä siis kuulemma ole mahdollinen ennen kuin 2007. Hah, sanon minä! Mikä tahansa on mahdollista jos vaan niin halutaan! Mutta viis lapsista (ja vanhuksista), rakennetaanpa uusia jalkapallokenttiä ja lämmitetään pari katua!

Keväällä me vanhemmat jo keräsimme nimilistan ja laadimme kirjelmän kaupunginhallitukselle, ja se piti sitten tulla muutaman ylimmän henkilön henk.koht. päiväkodilta noutamaan. Mutta kappas vaan, kaikilla olikin niiiiin kiire, että loppujen lopuksi sen oli käväissyt hakemassa joku sijaisen sijainen, jolla ei ole osaa tai arpaa päätettäessä asioista.

Kerpele, kun sitä vielä ihminen maksaa tuosta palvelusta niin olis kyllä oikein mukavaa saada maksulleen (ja veroeuroilleen) kunnon vastinetta. Hrmph.

No mutta, iloisempiin aiheisiin.

Meille näytettiin videofilmi lasten päivästä. Se oli tosi kiva veto! Oli oikeasti mukavaa nähdä, miten se Isosisko siellä touhuaa, ja millainen on lasten ruokahetki tai päiväunille meno. Saati uloslähtö pukemisineen kaikkineen (mitähän se onkaan talvella, tai kurakeleillä, kun pelkkä tuulipukujen pukeminenkin näytti aikamoiselta). Hienosti se neiti siellä näytti pärjäävän!

Lisäksi sain kuulla Isosiskon poikakavereiden äidiltä, että se on hyvinkin molemminpuolista - kuulemma kaksospojat kinaavat koko automatkan päiväkotiin harva se aamu, että kumpi saa leikkiä Isosiskon kanssa! Äitinsä oli toiselta kysynyt, mikä siinä Isosiskossa on niin ihanaa, niin poika oli vastannut :"Sillä on niin nätit silmät." =)

Ja nyt muuten saatiin sitä pullaakin. Sekä kaurakeksejä. Lasten itsensä leipomia. Nam! Ja sitäpaitsi nyt on PERJANTAI! Jahuu!